Professionals

La Fira té la vocació de servir de punt d'enllaç entre els diferents professionals i agents implicats en el món del conte.

Llibreries i biblioteques

Des del començament, llibreries de Banyoles i de Girona, així com també el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, col·laboren en la programació i la promoció de la Fira. Paral·lelament, cada any participem, com a fira literària, al programa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que promou la formació i l’intercanvi de professionals del món del llibre. Cada edició, la Fira està oberta a totes les llibreries que s’hi volen inscriure.
El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona promou una trobada entre el diferent personal de les biblioteques públiques de la zona, professionals destacats i públic expert.

Llibreries promotores que participen en l’organització:

Aquestes llibreries promocionen autors i faciliten les presentacions en diferents moments de la Fira.

Altres llibreries habitualment presents a la Fira:

A banda de participar com a firaires, s’impliquen activament tant en la difusió de la programació com en la venda i distribució de les obres guanyadores del Concurs de Conte Infantil Il·lustrat i editades per la Fira.

Escriptors i il·lustradors

Són protagonistes importants de la Fira i, com a tals, hi tenen un lloc per poder mostrar i compartir les seves creacions: presentacions de llibres, exposicions temàtiques, murals, tallers, així com espais reservats a l’intercanvi amb infants i famílies. Els concursos també són un reconeixement a la tasca d’escriptura i i d’il·lustració.
Carles Sala ha estat present a totes les edicions de la Fira; explicant contes, presentant últimes edicions, exposant les seves obres, participant en taules rodones amb professionals, dinamitzant trobades i facilitant el contacte entre diferents autors. I és que, any rere any, la Fira del Conte de Medinyà posa un èmfasi especial en intentar aconseguir un reconeixement de la tasca que fan els diferents creadors entorn del conte; consolidant presentacions, dedicant espai als contacontes d’autor, proposant tallers amb il·lustradors i il·lustradores, etc.

El Concurs de Conte Infantil Il·lustrat vol ser un reconeixement i un impuls per a aquests artistes, sobretot per a les promocions més joves.

Els últims anys s’ha homenatjat la trajectòria professional de figures relacionades amb la il·lustració infantil:

Editorials

El món editorial també forma part de l’engranatge de la Fira, la qual enriqueixen tot aportant i mostrant les seves últimes novetats en literatura infantil i juvenil. Editorials consolidades es troben al costat d’altres de novelles, i fins i tot d’algunes autoedicions. Finalment, la Fira vol ser també un espai de confluència on autors i editorials tinguin l’oportunitat d’entrar en contacte i teixir llaços.
La Fira està oberta a la participació d’editorials de llibre infantil i juvenil.

Editorials que han participat a la Fira en les últimes edicions:

Artesans i talleristes

La Fira es nodreix també de totes les parades que volen mostrar productes i objectes relacionats amb el món del conte i la il·lustració, tallers creatius, etc. El conte i tota la literatura infantil ofereixen un ampli ventall de possibilitats creatives i artístiques que es valoren i promocionen durant la Fira.

Contacontes i espectacles

La Fira vol ser un aparador que mostri els millors espectacles relacionats amb les diferents manifestacions artístiques que apropen el conte infantil i juvenil al públic familiar. La narració oral, el teatre i la representació, el teatre d’ombres, els titelles, les cercaviles, la música, els jocs… troben tots un escenari a la Fira.

Altres

La pintura mural, que a cada edició va guanyant més espai. Primer en pancartes i cartelleria, dinamitzada sobre-tot per Nuxo Perpinyà, que gairebé cada any fa una nova aportació. Més endavant, diferents artistes han deixat els seus traços en algunes parets del poble.
El dibuix i la il·lustració. La il·lustració és un gran mirall de la Fira. S’organitzen tallers, exposicions, presentacions i un concurs d’il·lustració infantil i juvenil (el mateix dia de la Fira). L’empresa MILAN hi col·labora promocionant-lo.
Professionals, associacions i entitats socials i culturals sense afany de lucre tenen el seu espai a la Fira, en la promoció cultural, social i artística. Entre els qui hi han participat en més d’alguna ocasió hi ha: Llibre Obert, ACNEFI, Alvarium Projectes, Colla Gegantera Fal·lera Gironina, Xaropclown (Hospital Josep Trueta de Girona), ANIN, Associació 9 Món, Associació de Donants de Sang de Girona, etc.
Literatura i educació. S’ha establert col·laboració amb la Universitat de Girona en l’àmbit de la literatura infantil —tant amb professorat com amb estudiants—, així com també amb altres professionals, entitats i esdeveniments relacionats amb aquest àmbit. Tallers, assessorament, formació i presentacions són diferents àmbits de cooperació.