Concursos

La Fira del Conte de Medinyà posa èmfasi en els concursos com a instrument per afavorir la participació d'artistes i impulsar-ne, així, tant la projecció professional com el reconeixement social i cultural.

Concurs d'Imatge Gràfica

Dissenya la imatge
de la Fira!

Es busca una imatge que identifiqui la Fira durant tot l'any. El concurs d'Imatge Gràfica existeix d'ençà que es va iniciar la Fira i l'entenem com una manera de donar projecció a dissenyadors gràfics, il·lustradors i creadors en general. Les propostes rebudes i escollides han marcat l'estil de la Fira del Conte de Medinyà i n'han estat la imatge visible a les xarxes.

Les propostes guanyadores se seleccionen per concurs públic, d'acord amb les bases que es publiquen al web, a Instagram, a Facebook i a Twitter. La persona premiada es compromet a dissenyar tant el cartell com la programació en paper de la Fira, a més a més de la samarreta (si s'escau). El premi consisteix en una dotació en metàl·lic que es lliura el mateix dia de la Fira.

Guanyadors del Concurs d'Imatge Gràfica d'edicions anteriors:

2023 Mariona Oliva Mirambell

2022 Belem Perea Fernández

2020/2021 Cristina Culubret Rigau

2019 Marta Puig Parnau

2018 Roser Matas Nadal

2017 Núria Oltra Puig

2016 Pau Homs Masanas

2015 Georgina Artigas Busquets

2014 Cesc Pujol

2013 Anna Roura Baig

2012 Marta Montenegro Carreras

2011 Vellut

2010 Verònica Figueredo

Concurs de Narració Oral Joan Bahí

Explica’ns
un conte!

El concurs de contacontes porta el nom de Joan Bahí, el veí de Medinyà que va inspirar la Fira. Aquest concurs vol ser una plataforma de valoració i reconeixement de la narració oral.

El concurs té lloc abans i durant la Fira. El jurat seleccionarà les tres millors narracions. El dia de la Fira es farà el gran Concurs de Narradors on el públic assistent emetrà el seu vot de qualitat. Hi col·labora el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, la companyia Dosdedeu Teatre de Medinyà i l'Escola Santa Fe de Medinyà. Aquest premi el copatrocinen la Fira del Conte i Abacus Cooperativa.

Guanyadors del Concurs de Narració Oral Joan Bahí d'edicions anteriors:

2023 Ramona Termens

2019 Sandra Vilarrassa amb L’ovelleta que va venir a sopar. Capgiralla (Pau i Laura), amb La rateta que escombrava l’escaleta diu prou!

2018 Rafel Ruiz, amb la narració Jordi Tresbotons i la bruixa Kamaca

2017 Carmina Rabassedas, amb La història d’en Perico

2016 Núria Alonso, amb L’ovelleta que va venir a sopar

2015 Clara Ribatallada Torelló, amb Conte cantat

2014 Esteve Guardiola, amb En Bartomeu va a la Fira (conte acompanyat).

2013 Marta Angelats Noguer

2012 Thais Diez

2011 KinoA, amb Les galetes d’en Kinó Tupé

Concurs de Conte Infantil Il·lustrat Modest Prats

Presenta el teu
propi conte!

Presenta el teu propi conte!

Instituït el 2015, el concurs nasqué amb el propòsit de crear una marca editorial de qualitat que contribuís a la promoció del gènere del conte il·lustrat. El premi consisteix en una dotació econòmica en metàl·lic, així com en l'edició del conte guanyador.

Modest Prats fou rector de Medinyà, a més a més de professor i historiador de la llengua catalana. El Concurs de Conte Infantil Il·lustrat porta el seu nom en homenatge als seus anys de servei al poble així com a la promoció de la llengua i la literatura catalanes.

Contes il·lustrats editats fins ara:

Un os formiguer a l’Antàrtida (2023), de Keila Elm

Concurs d'Il·lustració (dia de la Fira)

Vine a la Fira
i il·lustra’ns!

Concurs d’il·lustració juvenil, (10-15 anys i 16-35 anys) del mateix dia de la fira. Relacionat amb la persona que rep un reconeixement de la fira del conte de Medinyà per la seva trajectòria en el camp del il·lustració i la literatura. La persona homenatjada tria un tema del concurs, que es publica uns dies abans.

Aquest premi el copatrocinen la Fira del Conte i l'empresa MILAN.

Guanyadors del Concurs d'Il·lustració d'edicions anteriors:

2022 Nina Tuset

2020/2021 Jana Got (10-15 anys) i Eider Santos (16-30 anys)

2019 Clàudia Mata, Feines del camp

2018 Janina Bach, Va de bruixes