ESCRIPTORS

CARLES SALA Vaig néixer a Girona un matí de dilluns del 1974. Sóc mestre, però des de fa un temps també em dedico a l’artesania i, sobretot, a escriure històries per a nois i noies. Entre les coses que més m’atrauen destaquen les paraules, les plantes i els pinyols d’alvocat, amb els quals m’agrada fer penjolls, arracades i clauers. Tot i que fa relativament poc que escric, ja tinc uns quants títols publicats, i també un grapat de projectes a punt per sortir del forn. Pel que fa als premis, he quedat finalista del Carmesina 2007 i del Joan G. Junceda 2007, i he guanyat el Segon Premi Barcanova 2007 (amb Flairosa, la bruixa dels sabons), el Premi Guillem Cifre de Colonya 2008 (amb Bona nit, Júlia), el Premi Vaixell de Vapor 2009 (amb El triomf d’en Polit Bonaveu), el Premi Folch i Torres 2009 (amb Cornèlius i el rebost d’impossibles) i el Primer Premi Barcanova 2009 (amb Tramuntana a la granja!).

DOLORS GARCIA CORNELLÀEm dic Dolors Garcia i Cornellà i vaig néixer a Girona el 1956. Vaig llicenciar-me en psicologia i em dedico a la literatura des de l’any 1985, quan vaig guanyar el premi J.M Casero amb l’obra Albert. A partir d’aquella data ja no vaig parar d’escriure i actualment compto amb una cinquantena de títols publicats, alguns dels quals han estat reeditats diverses vegades. També he guanyat uns quants premis literaris.El conjunt de la meva obra forma part de la literatura infantil i juvenil i sempre he manifestat que nens i joves són els lectors amb els que em trobo més a gust, tot i que no descarto decidir-me algun dia a escriure literatura per a adults.

MARIA MERCÈ ROCA(Portbou, Alt Empordà, 1958). Escriptora i política. Com a escriptora es dóna a conèixer amb el recull de narracions Sort que hi ha l'horitzó (1986), premi Víctor Català. Posteriorment passa a escriure novel·la amb Els arbres vençuts (1987), El present que m'acull (1987), premi Josep Pla, Perfum de nard (1988), La casa gran (1991), Greuges infinits (1992), Cames de seda, premi Sant Jordi 1992, L'àngel del vespre (1998), Delictes d'amor, premi Ramon Llull 2000, i Els dies difícils (2005), entre d'altres. També ha conreat la literatura juvenil a Com un miratge (1988) o El llop Pepito (2006); i fins i tot, el guió de sèries televisives com Secrets de família, emès per TV3. Té obra traduïda a l'alemany, al castellà, a l'èuscar, al francès i al neerlandès. És vicepresidenta pel Principal de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. CARLOTA VALLSGLÒRIA CANYETFamílium és més que un joc i més que un conte, és per llegir i per jugar alhora. Els protagonistes del conte són nens i nenes de 12 famílies diferents . El joc consisteix en llegir la història de cada nen o nena i cercar el dibuix de la família que li correspon. Trobaran models de famílies com la transcultural, la reconstituïda o l’adoptiva. D’aquesta manera reconeixeran una realitat diversa i rica que ampliarà i actualitzarà el concepte de família. inspirat en famílies i personatges reals.ESPERANÇA ROSA més d’una estupenda poeta i escriptora de contes infantils, capaços de fer somiar al més insomne, l’autora de “Les caputxes de la Caputxeta” també és professora de primària. I tot i que encara no hem participat en cap de les seves classes ens agrada imaginar-la com la dolça senyoreta Honey, la inoblidable professora de Matilda. A més de l’aspecte fràgil, estem segurs que l’Esperança Ros comparteix amb Miss Honey “la rara qualitat de ser adorada per tots i cadascun dels infants de qui té cura”. I, els de la Tortuga, és clar, també adorem les seves històries, el seu entusiasme i la seva rara mania d’inventar paraules. I sí, com a la Matilda, no ens importaria gens que ens “adoptés”.

Estudi d’Il·lustració ESCLETXAMartí, un pingüí tafaner és el nom del primer conte interactiu en català, per a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys, que ha estat creat per a veure a través de l’Ipad. L’estudi d’il·lustració Escletxa l’ha realitzat amb el patrocini de l’agència de publicitat BUM. En el llibre, el protatonista, un pingüí que viu a l’Antàrtida, viatja per conèixer com és el món: on viuen, què mengen o com neixen els animals, les diferents llengües i ciutats, entre altres sorpreses. El primer conte, que ja pot adquirir-se a l’Apple Store, es titula “I tu, on vius?” i portarà als petits lectors a conèixer els animals que viuen a la jungla, a la sabana, als boscos o al desert. La proposta va acompanyada d’unes il·lustracions plenes de colors i sons que ha fet el mateix estudi Escletxa.