1rconcursillustracio

La Fira del conte de Medinyà vol promocionar la il·lustració com una creació important al voltant del conte i la imatge infantil i juvenil. A l’hora vol fer un acte de reconeixement a la trajectòria de la il·lustradora Roser Capdevila.

Per això convoca a il·lustradors i il·lustradores joves (entre 16 i 30 anys) a participar al primer concurs d’il·lustració en viu el proper 19 de maig en el marc de la Fira del conte de Medinyà.

Es tracta de dibuixar en viu a partir d’una consigna que ha donat la mateixa Roser Capdevila: “Va de bruixes”. Es busquen bruixes noves, especials, diferents, ... que desvetllin la creativitat i el joc literari als infants.

Els objectius són:

Potenciar, recuperar i mantenir la força de la il·lustració en la literatura infantil i juvenil.

Trobar un espai on la il·lustració inciti narracions que engresquin petits i grans.

Donar força a la imatge que embolcalla la narració i fer possible que els que la veuen, s'emocionin i s'impregnin de la màgia i l’art del dibuix.

1.CONVOCATÒRIA

I Concurs d’Il·lustració en directe “ Roser Capdevila”, en el marc de la IX Fira del Conte de Medinyà.

Lloc: Espai reservat per dibuixar a la Pista: Escenari Tres porquets

Hora: A partir de les 11h del matí i fins a les 18h.

Dia: Dissabte 19 de maig

2. CONDICIONS

2.1- Cada participant ha de fer un dibuix en directe durant la fira; una il·lustració al voltant del tema: “Va de bruixes”

2.2- La il·lustració es farà en directe. La fira, a través de l’empresa MILAN, aporta material que posa a disposició de les persones que hi participen. Independentment d’això, cada participant pot portar material propi.

2.3- Es pot optar per una mida DINA3 o DINA4

2.4- Es valorarà :

    • Originalitat i creativitat
    • Estil i traç
    • Adequació al públic infantil 0-10
    • La composició de la imatge

.

2.5- La il·lustració guanyadora i la finalista es publicaran el mes de juny a la revista infantil Piu-Piu de Publicacions Abadia de Montserrat.

2.6- El període d’inscripcions és del 5 a 18 de maig a la nit mitjançant el formulari adjunt. (El mateix dia de la fira s’ajustaran i concretaran els horaris i espais assignats)

3.JURAT

Hi haurà un jurat especialitzat amb la presència de Roser Capdevila, un membre de la revista Piu-Piu, una persona representant de la fira del conte, un de l’empresa Milan i una del camp editorial infantil i juvenil o del món de la il·lustració.

4.PREMI

A la persona guanyadora li correspondrà la quantitat de 250 €: 150 € en metàl·lic i 100 € en material de la MILAN.

A la persona finalista li correspondrà una capsa de material de MILAN .

Publicació a la revista infantil Piu-Piu de Publicacions Abadia de Montserrat: Es publicarà la il·lustració guanyadora i la finalista. I s’exposaran durant tot l’any a l’Aula de Lectura Modest Prats de Medinyà, que les podrà cedir a biblioteques de la xarxa i espais de lectura municipals.

5. LLIURAMENT DEL PREMI

El dia 19 de maig de 2018 a la tarda, a l’acte de cloenda de la VII Fira del Conte de Medinyà, de la mà de Roser Capdevila a partir de les 19h.