Concurs de Narració oral Joan Bahí

INSCRIU-TE OMPLINT AQUEST FORMULARI:

X FIRA DEL CONTE DE MEDINYÀ

9è Concurs de Narració Oral Joan Bahí


Consisteix en: Participar a la fira del conte de Medinyà com a espectacle inaugural.


La Fira del conte de Medinyà vol promocionar la narració oral, valorant la veu, l’oralitat com un apropament inicial i essencial al conte des del seu element més tradicional i proper.

Els objectius són: potenciar, recuperar i mantenir la força de la paraula dita, de la tradició oral. Trobar un espai on les històries narrades engresquin petits i grans. Donar força a la veu que embolcalla la narració i fer possible que els que escolten, s'emocionin i s'impregnin de la màgia d’històries i contes.


1.CONVOCATÒRIA

Concurs de narració oral en el marc de la X Fira del Conte de Medinyà.

Lloc: Local social de Medinyà. Carrer Migdia, 7

Hora: A les 15:15 (narradors a les 14:45h)

Dia: Dimecres 8 de maig de 2019

Obert a narradors i narradores, contacontes i a totes les persones que volen explicar un conte al públic infantil i familiar present a l'acte de presentació de la 10a Fira del Conte de Medinyà.

2. CONDICIONS

2.1- Cada participant ha de presentar una narració oral, que pot ser un conte tradicional, d’autor o propi. Es valorarà la interpretació, l’adequació i l’emoció.

2.2- La narració pel concurs ha de durar 10 minuts. No es pot accedir del temps establert. Si és el cas de ser la guanyadora, el dia de la fira es pot ampliar a 15 o 20 minuts.


2.3- Es pot portar material per acompanyar l’explicació. S’ha de tenir preparat abans de començar l’activitat (15:15). Al moment de començar es decidirà l’ordre de presentació.

2.4- Es valorarà :

  • La interpretació i l’expressivitat.
  • El rigor en el domini lingüístic.
  • L'adequació de la història a nens i nenes de 1 a 10 anys.
  • La posada en escena i el potencial comunicatiu.
  • L'empatia amb el públic infantil.


2.5- La narració guanyadora obrirà la fira del conte del dissabte dia 18 de maig.

2.6- El termini d’inscripcions serà des que es publiquin les bases fins el 1 de maig. Caldrà inscriure's prèviament a través del formulari que estarà obert fins el dia 1 de maig de 2019.


3.JURAT

Hi haurà un jurat especialitzat nombrat per l’Associació de la fira del conte, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, Escola Santa Fe de Medinyà, del grup de teatre Dosdedeu, la UdG o el MRP-Girona i una persona representant de l’ABACUS, que col·labora en el premi.

El públic està format per nens i nenes de l’escola d’infantil i primària i de l’Escola Bressol Santa Fe de Medinyà i les seves famílies.

El públic infantil i familiar també emetrà el seu vot de qualitat. Es contrastaran les votacions. El mateix dia es proclamarà la narració guanyadora.

4.PREMI

Al guanyador li correspondrà la quantitat de 300 €: 150€ en efectiu i 150€ en material de l’ABACUS. I es compromet a participar a la Fira el dia 18 de maig, explicant el conte premiat per inaugurar la desena edició.

5. LLIURAMENT DEL PREMI

El dia 18 de maig de 2019 a la tarda, a l’acte de cloenda de la XI Fira del Conte de Medinyà.

6. NOTA

En cas que el dia 1 de maig hi hagi moltes persones apuntades, entre el dia 1 i el 5 de maig es podrà demanar una gravació per fer una preselecció.

Per qualsevol dubte, contactar per correu: firadelconte@gmail.com

INSCRIU-TE OMPLINT AQUEST FORMULARI: